Maten på Färna

Naturliga råvaror är grunden i all vår matlagning. Till vår hjälp har vi våra nära bönder, Bergslagens skogar och den egna köksträdgården.Säsongen styr vilka råvaror som är bäst just nu och varje årstid har sin charm och sina råvaror.

Välkommen till bords!
Inga-Lena Eriksson, kökschef & chefssommelier, Färna Herrgård & Spa

 

Frukost

Dagens viktigaste måltid och en höjdpunkt för många. På buffén hittar du allt som hör en hotellfrukost till: äggröra, bacon, pålägg, flingor, vårt herrgårdsbakade frukostbröd och lite sött.

Frukosttider

Mån-fre kl. 07.00-10.00
Lör-sön kl. 07.30-10.30

Herrgårdslunch

Vi serverar en fast tvårätters lunch, måndag till fredag. Njut av vällagad mat på lokala råvaror i herrgårdsmiljö.

Middag

Här lyfter vårt kök fram det bästa från säsongens smaker som baseras på råvaror från våra nära bönder. Vår Köksmästare har komponerat fasta tre- och fyrarätters menyer som skiftar från dag till dag beroende på årstiden som avgör vilka råvaror som är bäst just nu, och varje årstid har sin egen charm.

Herrgårdsfika

Färnas goda bröd, ost och marmelader, småkakor, spännande och goda te-sorter samt mycket annat sött och gott. Serveras måndag till torsdag.

Afternoon tea

Här på Färna har vi skapat vår egna variant på Afternoon Tea! Allt är bakat av vår konditor här på Herrgården på råvaror som är KRAV märkta och efter säsong. Här finns självklart scones, marmelad och lemoncurd men även delikata bakverk och välbekanta klassiker!

Recept

Här har vi samlat recepten på många av våra populära bakverk, marmelader & maträtter. Besök oss här med jämna mellanrum, vi fyller på efter hand.

Lycka till! Inga-Lena Eriksson, kökschef & chefssommelier​, Färna Herrgård & Spa

Inspireras av våra recept

Färnas sparrismarmelad

När du önskar det lilla extra till helgens osttallrik. Eller varför inte till nybakta scones?

Nässelinspiration

Detta älskade och hatade ogräs är nu som bäst att skörda, då det är de små späda och fina bladen som lämpar sig bäst i matlagning.