Ärlig mat från våra nära bönder

Nibble Gårdsgris

Från Magnus & Lena på Nibble Gård utanför Västerås kommer fläskköttet vi serverar här på Färna. Nibble Gårds fantastiska köttprodukter kommer av en genuin respekt för både djuren och natur samt den allra första grisuppfödaren att bli klimatcertifierad.

Läs mer om Nibble Gårdsgris

Köpings musteri

Från de ekologiska äppelodlingarna i Köping får vi must och cider. 2014 bestämde sig två grannfamiljer utanför Köping att plantera äppelträd på sin jordbruksmark och skaffa musterimaskiner för att producera kvalitetsdrycker av svenska råvaror. Köpings Musteri bildades och två ekologiska äppelodlingar grundades. 2016 tillkom en fullvuxen nordligt belägen ekologisk fruktodling i Bergs Äppelgård, Hallstahammar.

Läs mer om Köpings Musteri

Hebo Trädgård

Ted Oscarsson från Hebo Trädgård utanför Sala levererar KRAV-odlade grönsaker i absolut världsklass! Lantbruket är inriktat på att driva ekologisk grönsaksodling med läckerheter som bland annat potatis, morötter, betor, lök, kålrötter, palsternacka, jordärtskocka och rotselleri.

Karlersgårdens Mejeri

Karlersgården är ett gårdsmejeri med butik där man säljer hantverksmässigt gjorda ostar, honung från egen bigård, grönsaker från egna odlingar samt lite ägg. Det här är en riktig liten mejeripärla med fantastiska ostar, kända långt utanför Hedemoras gränser. Eldosten är ett måste! Karlersgården är en flerfaldig vinnare i Svenska Mästerskapen i Mathantverk, och vi är mycket stolta över vårt samarbete med dem.

Tvetalund Lantbruk

Vackert beläget på landsbygden strax utanför Köping i Västmanland ligger Tvetalund lantbruk. Det samtliga familjemedlemmar på gården har gemensamt är kärleken till maten och naturen.

Gröna Hagars kött

En stor del av de kött vi serverar kommer från våra nära bönder i Norra Västmanland. Gröna Hagars Kött är ett sällskap KRAV-godkända lantbrukare som samarbetar med gårdsförsäljning av ekologiskt lamm- och nötkött, charkvaror och fina lammskinn. Från dessa bönder tar vi en stor del av de kött vi serverar här på Färna. Ofta tar vår köksmästare Inga-Lena själv en tur ut för att besöka våra nära bönder och hämta leveranser.

Läs mer om Gröna Hagars kött

Färna Odlingar

Under lång tid fanns här på Färna en blomstrande handelsträdgård med äppelträd och stora odlingar. Nu har våra åkrar fått nytt liv med hjälp av Johan Matsanders och Färna Odlingar. Runt Herrgården finns nu 50 000 svartvinbärsbuskar & 15 000 rabarberplantor och för att säkerställa pollineringen av bärbuskarna finns nu även biodlingar. Johan producerar rabarber- & svartvinbärsdryck, sylt, glögg & honung.

Läs mer om Färna Odlingar

Vallgarn

Hos Michael & Christina utanför Enköping trivs och frodas runt 60 Jämtgetter. Här skapas också härliga getostar som chevré, färskostar, vit caprin & läcker blåmögelost. Passa på att svänga förbi Vallgarns om ni har vägarna förbi!

Läs mer om Vallgarn

Bredsjö Mjölkfår 

Är ett familjeföretag med ekologiskt jordbruk, mjölkfår, gårdsmejeri, Ostcafé & bondgårdsbistro i Bergslagen. 1987 köpte Lena och Lars Göran jordbruket och som fram till 1962 var en del av dåvarande järnbruket Bredsjö Bruk. De Ostfriesiska mjölkfåren fanns redan på plats och snabbt sattes siktet på den, för svenskar mest kända fårosten, roquefort. Något som efter ett par år av experiment landade i något helt annat, nämligen en långlagrad fårost med inslag av blåmögel. Så var Bredsjö Blå, gårdens flaggskepp född.

Läs mer om Bredjö

Valdéngården

Valdéngårdens Mandelmassa drivs av Dennis och Anna Valdén i Köping. De båda lägger stor vikt vid kvalitet och service, de är väldigt måna om deras kundrelationer och det är så de vill ha det i deras lilla familjeföretag. Deras mål är kunna vara en personlig leverantör av mandelprodukter för bageri och konditori.

Läs mer om Valdéngården