Färna och maten

Naturliga råvaror är grunden i all vår matlagning. Till vår hjälp har vi våra nära bönder, Bergslagens skogar och den egna köksträdgården. Restaurangen är KRAV-märkt, slowfood-inspirerad samt utvald av Chaine des Rotisseurs och White Guide.

Läs mer om vår mat

Drycken på Färna

Precis som våra råvaror till vår mat så följer även vår dryck de olika årstiderna och är noga utvalda. Vi älskar de personliga relationerna med de småskaliga vinhusen, de familjeägda vingårdarna där vi varit på plats och fått ta del av deras arbete, historia och produkter.

Läs mer om drycken

Recept

Här har vi samlat recepten på många av våra populära bakverk, marmelader & maträtter. Besök oss här med jämna mellanrum, vi fyller på efter hand.

Lycka till! Inga-Lena Eriksson, kökschef & chefssommelier​, Färna Herrgård & Spa

Inspireras av våra recept

Färnas sparrismarmelad

När du önskar det lilla extra till helgens osttallrik. Eller varför inte till nybakta scones?

Nässelinspiration

Detta älskade och hatade ogräs är nu som bäst att skörda, då det är de små späda och fina bladen som lämpar sig bäst i matlagning.