2024 Årets Konferenskock vår souschef Mikaela Håkansson tar hem förstaplatsen

Copper Skillet är en internationell tävling för kockar som jobbar på mötesplatser och konferensanläggningar anslutna till IACC, International Association of Conference Centers.
Den svenska tävlingen presenteras av Svenska Möten och gick av stapeln måndag den 11 mars 2024 på Sergel HUB. 

2023 Vi blir utvalda till 360°Eat Guide

360°Eat Guide är en restaurangguide som bedömer såväl gastronomi som hållbarhet. 360°bedömer helheten – inklusive hur restaurangen arbetar med ursprung och spårbarhet av råvaror, matavfall, svinn, utbildning av personal i hållbarhetsfrågor, mer grönt på menyn, säsongfokus samt hållbart kött och fisk.

2023  Färnas kock Mikaela Håkansson- delad tredjeplats i Årets Ekokock i Umeå 

Tävlingen riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar i Sverige som genom sin matlagning arbetar för en mer hållbar och bättre värld. Årets tävling var den 10:e i ordningen och har etablerat sig som tävlingen ”för kockar som bryr sig om vår jord och framtid”

 

2021 Delad andraplats i Årets Viltkrog – för andra gången

Det blev topp tre i Sverige och en delad andraplats i tävlingen som arrangeras av Svenska Viltmatakademin. Juryns motivering löd: ”Genom spännande följsamhet mot naturens och viltets kalendrar låter Färna herrgård råvarornas bästa få styra kvällens meny. Med märkbar stolthet över Bergslagens skafferi görs bonden och skogen till hjältar.”

2020 Färnas kock Lara Katchinskaia Publikens favorit och 4:e plats i Årets unga kock

Den 24 februari hölls finalen i tävlingen Årets unga kock i Stockholm som resulterade i utnämningen Publikens favorit och en delad fjärdeplats, för blott 21-åriga Lara. Den internationella tävlingen arrangeras av Chaîne de rotisseur hölls för 44:e året.

2019 Färnas souschef Robin Hytter 2:a i Årets Ekokock

Den 14 september hölls Riksfinalen i tävlingen Årets Ekokock i Växjö Konserthus där sex finalister tävlade om att kombinera de bästa från modern gastronomi med ett genomgående hållbarhetstänk. För Färna Herrgårds souschef blev det en hedrande andraplats, det stod klart efter att finalisterna kämpat med att skapa en trerätters middag inför publik på tre timmar.

2019 Vår kock Björn Olfenius på 2:a plats i Årets Viltkock 2019

Bakom priset Årets Viltkock står Viltmatakademin, som tillsammans med Eriksberg och Svenska Jägareförbundet vill höja intresset och kunskapen om viltkött. Juryns ordförande är Gert Klötzke.

2018 Delad andraplats i Årets Viltmatrestaurang


Vi hamnade på delad andraplats och fick Hedersomnämnande. Tävlingen arrangeras av Svenska Viltmatakademin och Svenska Jägarförbundet. Svenska Viltmatakademins vision är att värna om jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet samt främja kokkonsten av vilt och att förädling av viltkött kan ske på bästa sätt.

2017 Kökschef Inga-Lena Eriksson och Souchef Emma Eijre vinner

Bollinger La Grande Année – en oväntad matkombination. Juryns motivering: ”Efter en övertygande presentation och avsmakning av den mest oväntade och perfekta kombinationen till Bollinger La Grand Année 2005, har en enig jury utsett Färna Herrgård till vinnare.” Tävlingen arrangerades av Champagne Bollinger i samarbete med Arvid Nordquist.

2017 Vi blir invalda i den prestigefyllda restaurangguiden, White Guide

2016 Souschef Emma Eijre vinner Årets möteskock

Kampen stod mellan 18 av Sveriges bästa kockar från mötesanläggningar runt om i landet. Årets möteskock är extra tuff då de tävlande kockarna endast har 45 minuter på sig att skapa en tvårätters konferenslunch. Juryns motivering: ”Ett gott handlag med en stor trygghet och självsäkerhet i sin matlagning. En tillagning till perfektion hos en känslig råvara.”

2014 2:a plats för Färnakocken Björn Olfenius i Matverk.

2013 2:a plats för vår Kökschef Inga-Lena Eriksson i Matverk tillsammans med Nibble Gårdsgris och Strömsholms Brygghus.

2012 Wenche & Inga-Lena invalda i Chaine de Rotisseurs.

En fransk gourmetförening som väljer ut kockar och restauranger till denna utmärkelse.

2012 Vår kökschef Inga-Lena Eriksson utsedd till Årets matentreprenör i Västmanland.

Utdrag ur juryns motivering: ”Hon gör sitt yttersta för att göra länets och regionens delikatesser åtkomliga och presenterade för sina gäster som kommer från hela Sverige på ett inspirerande sätt med entusiasm och glädje som inte går att ta fel på. Årets pristagare visar med all önskvärd tydlighet att det inte bara går att servera mat från regionen utan att det också är kvalitativt och ekonomiskt lönsamt!”

2010 2:a plats för Färna-kocken Robin Hytter i Årets västmanländska kock.

2007 Vår Kökschef Inga-Lena Eriksson vinner Årets västmanländska kock.