2021 Delad andraplats i Årets Viltkrog – för andra gången
Det blev topp tre i Sverige och en delad andraplats i tävlingen som arrangeras av Svenska Viltmatakademin. Juryns motivering löd: ”Genom spännande följsamhet mot naturens och viltets kalendrar låter Färna herrgård råvarornas bästa få styra kvällens meny. Med märkbar stolthet över Bergslagens skafferi görs bonden och skogen till hjältar.”
2020 Färnas kock Lara Katchinskaia Publikens favorit och 4:e plats i Årets unga kock
Den 24 februari hölls finalen i tävlingen Årets unga kock i Stockholm som resulterade i utnämningen Publikens favorit och en delad fjärdeplats, för blott 21-åriga Lara. Den internationella tävlingen arrangeras av Chaîne de rotisseur hölls för 44:e året.
2019 Färnas souschef Robin Hytter 2:a i Årets Ekokock
Den 14 september hölls Riksfinalen i tävlingen Årets Ekokock i Växjö Konserthus där sex finalister tävlade om att kombinera de bästa från modern gastronomi med ett genomgående hållbarhetstänk. För Färna Herrgårds souschef blev det en hedrande andraplats, det stod klart efter att finalisterna kämpat med att skapa en trerätters middag inför publik på tre timmar.
2019 Vår kock Björn Olfenius på 2:a plats i Årets Viltkock 2019
Bakom priset Årets Viltkock står Viltmatakademin, som tillsammans med Eriksberg och Svenska Jägareförbundet vill höja intresset och kunskapen om viltkött. Juryns ordförande är Gert Klötzke.
2018 Delad andraplats i Årets Viltmatrestaurang
Vi hamnade på delad andraplats och fick Hedersomnämnande. Tävlingen arrangeras av Svenska Viltmatakademin och Svenska Jägarförbundet. Svenska Viltmatakademins vision är att värna om jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet samt främja kokkonsten av vilt och att förädling av viltkött kan ske på bästa sätt.
2017 Kökschef Inga-Lena Eriksson och Souchef Emma Eijre vinner
Bollinger La Grande Année – en oväntad matkombination. Juryns motivering: ”Efter en övertygande presentation och avsmakning av den mest oväntade och perfekta kombinationen till Bollinger La Grand Année 2005, har en enig jury utsett Färna Herrgård till vinnare.” Tävlingen arrangerades av Champagne Bollinger i samarbete med Arvid Nordquist.
2017 Vi blir invalda i den prestigefyllda restaurangguiden, White Guide
2016 Souschef Emma Eijre vinner Årets möteskock
Kampen stod mellan 18 av Sveriges bästa kockar från mötesanläggningar runt om i landet. Årets möteskock är extra tuff då de tävlande kockarna endast har 45 minuter på sig att skapa en tvårätters konferenslunch. Juryns motivering: ”Ett gott handlag med en stor trygghet och självsäkerhet i sin matlagning. En tillagning till perfektion hos en känslig råvara.”
2014 2:a plats för Färnakocken Björn Olfenius i Matverk.
2013 2:a plats för vår Kökschef Inga-Lena Eriksson i Matverk tillsammans med Nibble Gårdsgris och Strömsholms Brygghus.
2012 Wenche & Inga-Lena invalda i Chaine de Rotisseurs.
En fransk gourmetförening som väljer ut kockar och restauranger till denna utmärkelse.
2012 Vår kökschef Inga-Lena Eriksson utsedd till Årets matentreprenör i Västmanland.
Utdrag ur juryns motivering: ”Hon gör sitt yttersta för att göra länets och regionens delikatesser åtkomliga och presenterade för sina gäster som kommer från hela Sverige på ett inspirerande sätt med entusiasm och glädje som inte går att ta fel på. Årets pristagare visar med all önskvärd tydlighet att det inte bara går att servera mat från regionen utan att det också är kvalitativt och ekonomiskt lönsamt!”