Ingredienser
- 1 liter filmjölk
- 250 g mörk sirap
- 25 g salt
- 22 g bikarbonat
- 28 g vetegroddar
- 30 g vetekli
- 96 g rågkross
- 50 g solrosfrön (rostade)
- 180 g rågsikt
- 50 g grahamsmjöl
- 260 g vetemjöl
- 130 g frysta lingon
Ett grovt bröd bakat på en mängd olika mjölsorter och frön, samt lite sirap för smakens skull. Vårt recept ger dig 2 limpor.
Gör så här
- Rosta solrosfröna
- Blanda allt till en jämn smet
- Dela upp i två pappersklädda formar
- Baka i 175°C varm ugn till innertemperatur på 97-98°C.
Använd med fördel ekologiskt mjöl.
Här på Färna använder vi främst mjölsorter från Stora Hällsta Gård i Sala.
Frågor om receptet?
Kontakta kökschef och chefssommelier Inga-Lena Eriksson