Ingredienser

  • 1 liter filmjölk
  • 250 g mörk sirap
  • 25 g salt
  • 22 g bikarbonat
  • 28 g vetegroddar
  • 30 g vetekli
  • 96 g rågkross
  • 50 g solrosfrön (rostade)
  • 180 g rågsikt
  • 50 g grahamsmjöl
  • 260 g vetemjöl
  • 130 g frysta lingon

Ett grovt bröd bakat på en mängd olika mjölsorter och frön, samt lite sirap för smakens skull. Vårt recept ger dig 2 limpor.

Gör så här

  1. Rosta solrosfröna
  2. Blanda allt till en jämn smet
  3. Dela upp i två pappersklädda formar
  4. Baka i 175°C varm ugn till innertemperatur på 97-98°C.

Använd med fördel ekologiskt mjöl.

Här på Färna använder vi främst mjölsorter från Stora Hällsta Gård i Sala.

Frågor om receptet?

Kontakta kökschef och chefssommelier Inga-Lena Eriksson