Om oss

Kontrasten mellan herrgårdsliv och skog, kristallkrona och trädgårdsland, är något vi älskar och vill dela med dig. Att kunna bjuda på mat lagad på råvaror från oss och våra nära bönder känns speciellt, nästan lika speciellt känns det att efter en tur i svampskogen kunna sjunka ned i ett varmt bad under bar himmel.

Färna är en plats att njuta av, oavsett om du är här på en romantisk weekend, en avkopplande stund på spa, firande av någon du håller kär eller en konferens tillsammans med härliga kollegor.
Vi värnar om de naturliga råvarorna som är grunden i all vår matlagning. Utöver våra nära bönder, har vi den egna köksträdgården och bergslagens skogar. Restaurangen är KRAV-märkt, Slow Food-inspirerad och utvald av Chaine des Rotisseurs och White Guide.

Vi har äran att verka på en historisk plats från 1600-talet. De vackra byggnaderna berättar historier från en svunnen tid då det bedrevs järn- och skogsbruk här. Herrgården ligger mitt i det trolska Bergslagen i anslutning till ett vackert naturreservat och omgiven av två rogivande sjöar. Närheten till en fantastisk natur att upptäcka längs vandringslederna som omsluter Färna.

Här finns även Färna Herrgårdsbod, en butik på 300 kvm med omsorgsfullt utvalda kläder och inredning. Ett stenkast från Herrgården ligger Ferna Forge Brewery. Sveriges trevligaste microbryggeri som producerar öl med en otrolig passion och de producerar även vår egen öl.

På våra marker finner ni även Färna Odlingar som i dag har 50 000 vinbärsplantor och 20 000 rabarberplantor för sin produktion av alkoholfri premiumdryck.
Hos oss kan du verkligen uppleva kontrasten mellan de vackra herrgårdssalongerna och den jordnära bergslagsnaturen.

Färna Herrgård är beläget 40 minuter
till 2 timmars bilresa från:

Västerås 54 km
Eskilstuna 79 km
Örebro 90 km
Borlänge 100 km
Uppsala 130 km
Stockholm 160 km

Vår historia

Färna Herrgård byggdes 1776 av Jacob Ramsell. Sitt nuvarande utseende fick Herrgården 1857 på Greve Carl Johan von Hermanssons tid. Mycket har hänt sedan dess. De vackra matsalarna finns kvar och har kompletterats med bar, reception samt en härlig vinterträdgård med lounge att bara vara i.

 

Läs mer om vår historia

Det gröna Färna

På Färna arbetar vi alltid utefter att vara ett hållbart val för våra medarbetare, våra gäster och för vårt samhälle. Hos oss är detta ett naturligt led i vår verksamhet för att bidra till en hållbarutveckling och minimera avtrycken för vår kommande generations framtid.

Läs mer om gröna Färna

Arbeta med oss

Är du en person som älskar att skapa oförglömliga vistelser för gäster och vill arbeta i en vacker herrgårdsmiljö med underbara kollegor? Kanske finns ditt nästa drömjobb här hos.

Läs mer