FAQ

Incheckning på ert rum alla dagar från kl. 15. Önskar ni besöka vårt spa innan incheckningstiden så går det utmärkt.

Om ni avser ankomma efter kl. 21 är vi tacksamma om ni meddelar oss på förhand.

Utcheckning som privatgäst tis-lör: kl. 11 & söndag kl. 12.
Utcheckning som konferensgäst tis-lör: kl. 09, söndagar kl. 12.

Du bokar tid till spa i samband med din bokning eller vid ankomst.
Bagagerum finns i herrgården. Hör med vår reception. Spa-entré ingår i alla våra boendepaket.
Spa-entré ingår däremot inte om du bara bokat rum och frukost.

Som gäst i vårt spa har du tillgång till inomhuspool, aroma-, infra- och torrbastu samt vår varma utekälla. Lån av handduk, badrock och tofflor ingår. För dig som endast bokat behandling ingår inte spaentré.

Då våra behandlingar är mycket uppskattade så är det bra att vara ute i god tid med din bokning, men det kan även hända att det vi fått in ett återbud. Så tveka inte att höra av dig till oss.

Ja. I källarvalven på Färna Spa finns ett fullt utrustat gym.
Fram till kl. 09 är gymmet obemannat och träning sker på egen risk. Ingång en trappa ned vid spaentrén. Från kl. 09 har ni tillgång till dusch och omklädningsrum.

Vår Herrgård har anor sedan mitten på 1600-talet och är otroligt vacker men, kanske inte byggd på den tiden då tillgänglighetsanpassning var viktig. Vi har däremot parkering precis i anslutning till vår Herrgård och entré med både ramp och automatisk dörröppnare. I vår huvudbyggnad finns det ingen hiss för att kunna ta sig till de övre planen. Vi har två rum som är handikappanpassade. Meddela oss gärna vid bokningstillfället så vi kan underlätta er vistelse här hos oss.

Nej, men vi har matsalar även på bottenplan.

Att parkera är gratis och vi har flera utomhusparkeringar i anslutning till herrgården. Uttag för motorvärmare finns på vissa platser.

Uppställningsplats för husbilar och husvagnar erbjuder på gräsytan intill den stora röda sandladan. Här bor ni ett stenkast från både herrgården och den vackra Norrsjön med badplats och volleybollplan.

Vid platsen finns inte el eller toalett. Max 8 platser. Klicka här för info på pdf! Pris 150 kr/natt

Betalning sker genom Swish när ni är på plats. Avgiftskontroll utförs under vistelsen. Vi förfrågan om måltider och spabesök, ring eller mejla bokningen innan ankomst.

Ja, vi har 3 st nyinstallerade laddstolpar för el-bilar vid Smedjan. Meddela oss om ni önskar boka detta vid bokningstillfället eller prata med vår reception vid ankomst. 150 kr/dygn.

Ja, i vissa av våra rum mot ett tillägg på 300 kr/rum och natt. Då ingår även ett hundkit med lite hundgodis och bajspåsar. Vattenskål och handduk att torka blöta tassar med finns i anslutning till rummet. Vi har dock ej möjlighet att ta emot dem i vår herrgård eller på vårt spa. 

0-3 år: 20 kr per år på alla måltider
4-12 år betalar halva priset på frukost, lunch, middag och herrgårdsfika
Afternoon tea: 0-3 år 12 kr per kaka, 4-12 år 250 kr

Ja. Till vårt spa är barn välkomna alla dagar i veckan fram till kl. 13. Övrig tid gäller 13 års åldersgräns. Läs mer om detta här. 

OBS! Hos oss råder en lugn och stilla spa-atmosfär hela dagen så plask och lek är ej tillåtet.

Vi följer branschens rekommendationer. Vänligen kontakta oss för aktuella avbokningsregler.

– Med avbokningsskydd, fram till kl. 09 samma dag (Vissa datum t.ex. nyår är undantagna).
– Vid bokning genom tredje part behöver ni själva göra avbokningen.

Precis bakom herrgården finns en el-upplyst slinga på 2,5 km. Slingan följer Lillsjön en bit och viker sedan av i skogen. Det finns även en 5 km lång slinga som går runt hela sjön. Här springer man delvis i kuperad terräng.
Vintertid gör vi skidspår runt slingan och även ut på åkrarna om snö finns.

Läs mer om våra vandringleder här 

Färna Herrgård är beläget i vackra Bergslagen i Västmanland och det finns många intressanta platser häromkring som är värt ett besök.

Klicka här för mer information om våra utflyktsmål. 

Ja, senast 7 dagar före ankomst. Beställ genom bokningen och ange totalt belopp. Ovanpå det tillkommer 100 kr för frakt.

Ja, vi har en alldeles egen Herrgårdsbod. Drygt 300 kvm med kläder, smycken och inredning. I vårt spa kan ni handla spaprodukter och i vår reception ett mindre utbud av lokalt mathantverk, guideböcker m.m.

Läs mer om Herrgårdsboden här.

Vi sparar kvarglömda saker/kläder i 2 månader, därefter skänker vi det till välgörande ändamål. Hör av er på telefon eller mejl så fort som möjligt om ni märker att ni glömt något. Mindre föremål under 2 kg kan vi skicka via Postnord mot betalning.
Mejla till: bokning@farnaherrgard.se

Ja, måndag-fredag kl. 11.30-13.00 serveras en Herrgårdslunch. Lördag serverar vi afternoon tea. Bordsbokning behövs.

Inga problem alls, säg bara till vid bokning så är vi förberedda. Meddela oss gärna också på förhand om ni har allergier, är gravid eller annat vårt kök bör känna till.

Måndag till torsdag serverar köket en trerätters meny och fredag och lördag en fyrarätters meny. Har ni bokat vårt ”Mat- och romantikpaket” så ingår
en femrätters meny. Önskar ni specialkost behöver vi veta det i god tid innan ankomst.

Om man har bokat ett paket som inkluderar middag så garanteras du ett bord på någon av sittningstiderna, men för att få den tid du helst önskar rekommenderar vi att ni bokar i förväg. Vi har sittningar kl. 19.00-20.30.

Hittade du inte svaret på din fråga?

Kontakta oss via telefon eller mail så hjälper vi dig.
Tel: 0222-281 90
Mail: bokning@farnaherrgard.se