Vår köksmästare & sommelier, Inga-Lena Eriksson tipsar om en ny ädel dryck att prova. 

Vårvädret brukar bjuda på någorlunda varma dagar och kyliga kvällar. Vad passar väl då bättre än en värmande cognac?

Med kålrot i våra tankar under de sista månaderna längtar vi till våren med sina underbara svenska primörer. Jag bläddrar febrilt i årets frökatalog och det kliar i fingrarna att få sätta igång med förkultivering av fröer. Färnas köksträdgård ska planeras och diskuteras.

Men först har vi påsken framför oss, och hoppas att ni alla får umgås med nära och kära, med mat och dryck i fokus.
Solen värmer härligt på dagarna men kvällarna är fortfarande kyliga och då passar det utmärkt med en Cognac att värma sig med, givetvis från en av de bästa nämligen Delamain!

Vi har tre olika sorter från denna producent som anses vara en av de bästa på exklusiv Cognac av XO-kvalitet. Delamain ligger i hjärtat av Cognac, distriktet Grande Champagne och byn Jarnac.

Vindestillatet Cognac har fått sitt namn efter staden Cognac som ligger direkt norr om vindistriktet Bordeaux. Cognac får endast produceras i två av Frankrikes departement, Charente och Charente Maritime. Sen finns det sex stycken deldistrikt under dessa. Dom bästa och dyraste druvorna kommer från deldistriktet Grande Champagne där jorden är väldigt kalkrik.
Främsta druvan som odlas är Ugni Blanc men även andra druvor som Folle Blanc, Colombard mm odlas för Cognacsproduktionen.
Kryp upp i soffan & njut!
Vårvarma hälsningar
Inga-Lena Eriksson
Köksmästare & sommelier, Färna Herrgård & Spa

Andra inlägg