Fyllning
- 500 g rumstempererat smör
- 250 g KRAV-märkt strösocker
- 200 g farinsocker
- 50 g KRAV-märkt vetemjöl
- 20 g kanel
- Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Ställ åt sidan i rumstemperatur.
Sockerlag
- 100 g vatten
- 100 g florsocker
- 1 kanelstång
- Koka upp alla ingredienser i kastrull. Ställ åt sidan i rumstemperatur.
Bulldeg
- 1 100 g KRAV-märkt vetemjöl
- 200 g kallt smör
- 500 g mjölk (3 % fetthalt)
- 200 g KRAV-märkt strösocker
- 5 g salt
- 60 g ägg (ca. 1 st.)
- 60 g jäst
- 10 g grovmalen kardemumma
Nu blir det andra bullar!
Gör så här
Hacka smöret i mindre bitar. Blanda alla ingredienser i en bunke till en köksmaskin och kör ihop till en deg på lägsta hastighet. Låt maskinen gå i ca. 10 min. Öka hastigheten till medelhög och låt maskinen gå i ytterligare ca. 5 minuter eller tills degen släpper kanten och ser blank ut. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och platta ut den ytterligare. Plasta in med folie och ställ in i kylen minst två timmar.
Rullning
Ta ut degen från kylen och strö ut lite mjöl på bakbordet. Kavla ut degel till en fyrkant på ca. 50 x 50 cm. Lyft degen försiktigt under tiden och kolla att den inte fastnar. Vid behov, strö ut mer mjöl under. Bred ut fyllningen jämt över degen. Vik ihop en tredjedel av degen mot dig och sedan en tredjedel av degen från dig, så det blir en tredjedels storlek total med tre lager. Kavla degen till en jämn rektangel på ca. 60–70 x 30 cm. Skär degen i jämna remsor, parallellt med kortsidan. Använd din fantasi och snurra varje remsa till en bulle som du vill ha den. Lägg bullarna på en varm (max. 30 grader C och fuktig plats. Om bullarna börja bli torra, lägg då plastfolie försiktigt ovanpå. Låt de jäsa i ca. 1,5 timme eller tills de dubblat sin storlek.