Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 1 kg syltsocker
- 2 st citroner
En underbar sylt som kan avnjutas till scones, i bakverk eller varför inte till pannkakorna. Anledning till att vi gör denna sylt i ugnen istället för att koka den är för att strukturen behålls bättre och vi tycker att detta sätt ökar smaken från rabarberna.
Gör så här
Är det ung rabarber behöver du inte skala dem, men äldre rabarber bör skalas
Skiva rabarber i bitar om 2 cm
Skiva citroner
Blanda rabarber med socker i en bunke
Lägg sedan ut rabarbermixen på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper i botten
Toppa med de skivade citronerna
Värm ugn till 150 grader och sätt sedan in i ugnen
Låt det gå c:a 1 timma i ugnen
Det kommer att släppa vätska från rabarberna, men det är helt normalt
Ta sedan ut och låt svalna. Det kommer att bli som en gelékonsistens
Häll över i en bunke och rör långsamt om.
Därefter är den klar och redo att avnjutas.