Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1 kg syltsocker
  • 2 st citroner

En underbar sylt som kan avnjutas till scones, i bakverk eller varför inte till pannkakorna. Anledning till att vi gör denna sylt i ugnen istället för att koka den är för att strukturen behålls bättre och vi tycker att detta sätt ökar smaken från rabarberna.

Gör så här

Är det ung rabarber behöver du inte skala dem, men äldre rabarber bör skalas

Skiva rabarber i bitar om 2 cm

Skiva citroner

Blanda rabarber med socker i en bunke

Lägg sedan ut rabarbermixen på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper i botten

Toppa med de skivade citronerna

Värm ugn till 150 grader och sätt sedan in i ugnen

Låt det gå c:a 1 timma i ugnen

Det kommer att släppa vätska från rabarberna, men det är helt normalt

Ta sedan ut och låt svalna. Det kommer att bli som en gelékonsistens

Häll över i en bunke och rör långsamt om.

 

Därefter är den klar och redo att avnjutas.

Frågor om receptet?

Kontakta kökschef och chefssommelier Inga-Lena Eriksson