Den här magiska vistelsen bjuder på en upplevelse ni sent ska glömma!

Er resa börjar med en trolsk natt i prisbelönta Kolarbyn. Här finns varken elektricitet eller rinnande vatten. Så koppla bort bruset för en stund och låt naturen väcka äventyret inom er. Här finns oändliga möjligheter till uppfriskande skogspromenader, svalkande bad och avkoppling. När ni blir hungriga har ni en picknickkorg med mat och dryck, väntandes i kojan som ni själva tillbereder över en öppen eld. Efter den härliga picknickmiddagen kan ni strosa ner till Skärsjön för att tända eld på den flytande bastun och ta ett månskensdopp under stjärnorna. I kolarkojan sover ni sedan gott på fårskinnsfällar, framför den sprakande eldstaden. På morgonen tillagar ni en härlig frukost över en öppen eld.

Därefter är det dags att bege er ut på det stora vandringsäventyret från Koja till Slott över Kolarbyn – Färnaleden. Här vandrar ni genom storslagen bergslagsnatur på en uppmärkt vandringsled som är 13 km. Önskar ni inte varandra kan ni självklart ta det egna transportmedlet till slut destinationen som tar ca 10 min med bil.

Vid ankomst hos oss bjuds det på riktig lyx i en storslagen miljö. Här börjar er vistelse med en underbar Herrgårdslunch lagad med stor kärlek och respekt för råvarorna i säsong från ett prisbelönt kök. När ni avnjutit er lunch väntar en avkopplande eftermiddag på spat där ni kan luta er tillbaka och bara koppla av efter en lång vandring. Kvällen avrundas med en fantastisk trerätters middag innan det är dags att sova som en Kung/drottning i ett av de vackra rummen. Efter en god natts sömn väntar en riktig herrgårdsfrukost och kanske tar ni en promenad runt den vackra trädgården innan det är dags att bege sig hemåt, utvilad, fylld av ny energi & många nya minnen att bevara.

I Kolarbyn ingår: Logi i kolarkoja (max 2 vuxna per koja), vildmarksmiddag i picknickkorg, ekologisk frukost utomhus som ni själva tillagar över elden, tillgång till flytande bastu i 2 h (delad & tänds själv), sovsäcksutrustning (sovsäck, liten kudde & lakan). Ved att hugga för att elda med, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till grillplatser, primitiv köksutrustning för matlagning över eld, diskmöjligheter i bäcken, sopsortering, tillgång till sittplatser i Storkojan. Varje Kolarkoja har två britsar försedda med uppblåsbart liggunderlag och fårskinnsfällar samt en vedeldad kamin. Du hugger själv din egen ved och kan plocka blåbär direkt på taket.

På Färna Herrgård ingår: Logi i dubbelrum alt. enkelrum, frukostbuffé, 3-rätters lunch, 3-rätters middag samt entré till spa två dagar. Lördag serveras afternoon tea fram till den 21 juni därefter Färna plock med bubbel istället för lunch. Finns även möjlighet att gradera upp er till gemak (större dubbelrum) eller en svit.

Tips:
Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, ryggsäck, vattenflaska & kanske lite snacks till vandringen.

Datum: Detta paket kan bokas fram till 31 oktober 2023.

 

Boka gärna någon av våra sköna behandlingar, eller vår spasvit som ni får nyttja för er själva.

Vill du ta med barn? Vi erbjuder möjlighet att ta med barn till vår pool, bastu och relaxdel fram till kl. 13. Övrig tid gäller 13 års åldersgräns.

Boka paket

I paketet ingår

  • Logi
  • Lyxig middag i picknickkorg för 2 personer
  • Sovsäcksutrustning
  • Flytande bastu
  • Frukost att själv tillaga över elden
  • Afternoon tea alt. Färnas sommarplock
  • Entré till Spa
  • Gym
  • Trerätters middag
  • Herrgårdsfrukost