Boka här

En naturnära konferensupplevelse mitt i trolska Bergslagen

På Färna Herrgård erbjuder vi inte bara konferenspaket. Här bjuds du även på vackra omgivningar, en avstressande miljö, prisbelönt mat lagad på närodlade råvaror, vackra lokaler med modern mötesteknik och ett brett aktivitetsutbud. Hos oss finns allt för en lyckad konferens. Kontakta oss för att boka er nästa konferens!

Boka konferens

Erbjudanden & paket

Här på Färna finns kontrasten mellan herrgårdsliv och skog, kristallkrona och trädgårdsland, vandring och spa. Det finns så mycket att njuta av här hos oss och inte minst vår magiska mat. Så ta en paus och njut av naturens lugn. Kittla dina sinnen med kulinariska upplevelser, kanske en massage på vårt spa, ta del av de historiska miljöerna och för dig som önskar uppleva vår natur på riktigt kan en tur på någon av våra magiska vandringsleder i den trolska skogen ge dig ett minne för livet.

Visa alla erbjudanden

Yoga helg lör-sön 27-28/4

Yoga för alla i en härlig herrgårdsmiljö med god mat och dryck och rofyllda omgivningar.

Vinmakarmiddag 4-5 maj

Följ med oss på en resa genom vinets och matens magiska värld!

Kristi Himmelsfärd

Fira Kristi Himmelsfärd hos oss med god mat, sköna behandlingar och i en naturskön miljö.

NYHET! Enkel vardag

Ett enklare paket för dig som vill få helgkänsla mitt i veckan.

Naturliga råvaror
är grunden i all vår matlagning

Bergslagen bjuder på ett gigantiskt skafferi av fantastiska råvaror som vi är väldigt stolta över. Till vår hjälp har vi våra nära bönder, Bergslagens skogar och den egna köksträdgården där våra menyer följer råvarornas säsong, med andra ord när råvarorna är som bäst.

Mat & dryck

Lugn miljö, professionell personal, supergod mat, närproducerade råvaror, avslappnat spa.

Ulla och Torbjörn Ohlsson

Toppkvalitet, harmoni, utsökt mat, fantastiskt bad och spa, samt utomhusbadet under bar himmel.

Märit Roosdorp

Allt! Maten är suverän, personalen är trevliga och proffsiga, spat är jättetrevligt och så bra temperatur i vattnet. Rummen är välstädade & mysiga och sköna sängar.

Christine Wollenius

En oas för
ro och relax

I vårt spa kan du ta en paus och koppla av. Vi har flera olika paket för dig som vill komma och njuta av vårt spa för en stund på dagen eller för en längre tid med övernattning.

Läs mer om vårt spa

Kära Färnavänner!

Nu är sensommaren här! Vi njuter av att se våra trädgårdar nu långsamt övergå till en tavla av vackra färger. 

Vår kökschef Inga-Lena med team är nu i fullgång med att skörda i vår egen köksträdgård som odlats upp av vår händiga trädgårdsexpert Inge. Nu har även skogens guld visat sig i stora mängder i våra trolska skogar och finns nu redan på våra menyer. Vi är i en säsong med mycket variation och härliga smaker som speglas i våra menyer och bara det är värt ett besök hos oss.

Vill du uppleva vår majestätiska trollskog på riktigt så kan vi varmt rekommendera Färnas vandringspaket med spa. Det är en magisk upplevelse för både kropp och själ. Vi har flera olika leder beroende på hur långt du önskar gå och nu är kantarellerna här. Så ett tips från mig är att även ta med en svampkorg under er vandring.

Den 17 november så gör vår uppskattade von Hermanssons Julmiddag entré hos oss. En julmiddag med hela sju serveringar av julens alla läckerheter komponerad med kärlek av vårt kök på råvaror i säsong från våra nära bönder. En riktig julefröjd man verkligen inte ska missa.

För dig som känner att kroppen behöver lite kärlek så kan jag tipsa om månadens behandling Sinnesro. En härlig och lugnande behandling för både kropp och ansikte. Önskar du även lite ny färg i garderoben så fylls det nu på med höstens inspirerande och vackra mode i Herrgårdsboden

Varmt välkommen till Färna med sköna aktiviteter oavsett om du är en matkonnässör, spa-entusiast eller vildmarksvurmare!