Följ med oss på en resa genom vinets och matens magiska värld!

När våren är som vackrast gästas vi av den franska vinmakare Flourent Rouve från vingården Maison Rijckaert. Han kommer att guida oss genom en spännande vinprovning och vi kan garantera att det blir mycket uppfriskande, delikata och festliga viner.

Därefter serveras en femrätters primörmeny framtagen av vår kökschef och Sommelier Inga-Lena Eriksson till Flourents viner. Räkna med mycket sparris!

Flourent Rouve, Maison Rijckaert

Maison Rijckaert grundades 1998 av Jean Rijckaert. Egendomen består idag av fyra hektar vingårdar i Bourgogne och 6,5 hektar i Jura. 2013 togs egendomen över av Florent Rouve som driver den vidare med samma filosofi och vision som Jean hade. Allt grundar sig i låga skördeuttag, att all skörd endast sker för hand, att endast använda den naturliga jästen samt att vinerna lagras under lång tid i gamla ekfat. Vinifikationen är densamma för både Bourgogne- och Juravinerna. Försiktig och naturlig vinmakning är ledorden hos vinmakare Flourent Rouve som idag driver arbetet framåt i vingårdarna.

Läs mer om Maison Rijckaert

Boka gärna någon av våra sköna behandlingar, eller vår spasvit som ni får nyttja för er själva.

Boka paket

I paketet ingår

  • Logi i twin rum eller dubbelrum
  • Afternoon tea
  • Entré till Spa
  • Vinprovning
  • Fördrink & mingel med vinmakaren
  • Femrätters middag
  • Vinpaket
  • Herrgårdsfrukost