Följ med oss på en resa genom vinet och matens magiska värld!

Ljusare tider på ingång och nu är det återigen dags för en unik möjlighet att få uppleva en familjär vinmakarweekend här på Färna Herrgård. Denna gång tillsammans med vinhuset Jean-Marc Brocard!

När våren är som vackrast gästas vi av Julien Brocard, vingårdsansvarig på Jean-Marc Brocard i Chablis, Frankrike.

Vi kan garantera att det blir en mat- och vinupplevelse utöver det vanliga, som börjar med en vinprovning med utvalda viner från Brocard. Du kommer få lära dig allt du behöver veta om Chablis och Brocards viner.

Därefter samlas vi för en gemensam fördrink med både Julien Brocard och Färnas ägare och VD Wenche Engström som kort berättar om familjens vision.

Middagen som följer är en femrätters primörmeny framtagen av vår kökschef och sommelier Inga-Lena Eriksson, helt skapad till Jean-Marc Brocards viner.

Chablismästaren Jean-Marc Brocard

Chablis är ett av de mest välkända begreppen i vinvärlden och ett område i Frankrike med ca 5 000 hektar planterade vingårdar. Vinerna härifrån består alltid till 100% av druvan Chardonnay. Mikroklimatet och den unika jordmånen bidrar till den karaktäristiska smaken i vinerna härifrån. Jordmånen var gammal havsbotten för många år sedan, rik på fossiler och ostronskal och starkt bidragande till vinernas mineralitet. Jean-Marc Brocard anses vara ett av de stora namnen i området. Att Chablis är hans stora passion märks tydligt i de klassiskt rena och friska viner som han producerar sedan 1973.

Idag är sonen Julien Brocard vingårdsansvarig och hans stora intresse för biodynamiska odlingar har gjort att man idag arbetar biodynamiskt i en stor andel av vingårdarna. Brocard är idag en av de största ekologiska odlarna i hela Bourgogne.

Läs mer :Brocard

Boka gärna någon av våra sköna behandlingar, eller vår spasvit som ni får nyttja för er själva.

Boka paket

I paketet ingår

  • Logi i twin rum eller dubbelrum
  • Afternoon tea
  • Entré till Spa
  • Vinprovning
  • Fördrink & mingel med vinmakaren
  • Femrätters middag
  • Vinpaket
  • Herrgårdsfrukost