Om oss

Kontrasten mellan herrgårdsliv och skog, kristallkrona och trädgårdsland, är något vi älskar och vill dela med oss av. Att kunna bjuda på mat lagad på råvaror från oss och våra nära bönder känns speciellt, nästan lika speciellt känns det att efter en tur i svampskogen kunna sjunka ned i ett varmt bad under bar himmel.

25 år med Färna Herrgård

25 år – ett kvarts sekel. Wow! Jag känner mig stolt över att ha "överlevt" och haft en uthållighet så länge i denna bransch där det är mycket "hands-on" och små marginaler. Om någon hade viskat i mitt öra att mitt 25:e år med Färna skulle innebära en samhällskris utan dess like, hade jag säkert bara viftat bort det. Vi hade ju helt andra planer för året med jubileum, firande och spännande lanseringar…

Visst har kriser och lågkonjunkturer kommit och gått, men Färna har ändå bestått! Men att samhället nu stängs ned är något nytt. Jag har ett fantastiskt gäng och tillsammans har vi med härlig energi och mycket glädje under många år skapat Färna med ett mål: vi vill dela med oss till alla er som värdesätter äkta mat från våra nära bönder, goda drycker, härlig natur och inte minst tillåter och unnar sig att bli ompysslade och lite bortskämda.

Jag tänker också på hur mycket som firats här i smått och stort med alla möten, bröllop och högtidsdagar som betytt så mycket för så många. Det vill vi ha mer av!
Visst har det kommit en hel del krispaket från regeringen de senaste dagarna, vilka kan underlätta för stunden, men nu behöver vi dig och ditt sällskap!
Så fortsätt att bo, leva och utveckla denna del av vackra Bergslagen.
Genom att besöka oss eller någon av våra hotellkolleger som också sliter, så bidrar du både till branschen i sin helhet och alla människor som nu har det tufft.

Färna Herrgård har funnits i snart 250 år och tänker finnas minst lika länge till!

Välkomna till våren på Färna önskar Wenche

Färna är en plats att njuta av, oavsett om du är här på en romantisk weekend, dagspa eller en konferens. Herrgården är del av ett gammalt järnbruk från 1600-talet och här har drivits både järn- och skogsbruk. Här kan du verkligen uppleva kontrasten mellan de vackra herrgårdssalongerna och bergslagsnaturen.

Naturliga råvaror är grunden i all vår matlagning. Till vår hjälp har vi våra nära bönder, bergslagens skogar och den egna köksträdgården. Restaurangen är 25% KRAV-märkt, slowfood-inspirerad och utvald av Chaine des Rotisseurs och White Guide.

Men Färna är mer än god mat och spa-upplevelser. Herrgården ligger i en ekopark, omgiven av två sjöar och närheten till den orörda naturen är påtaglig. Här finns även Färna Herrgårdsbod, en butik på 300 kvm med omsorgsfullt utvalda kläder från skandinaviska designers, inredning, smycken och presentartiklar.

OM HERRGÅRDEN
Färna Herrgård byggdes 1776 av Jacob Ramsell. Sitt nuvarande utseende fick Herrgården 1857 på Greve Carl Johan von Hermanssons tid. Mycket har hänt sedan dess. De vackra matsalarna finns kvar och har kompletterats med bar, reception samt en härlig vinterträdgård med lounge att bara vara i. Våra rum ligger i kringliggande flyglar. I Åkstallet, Kuskbostaden, Brukskontoret, Dammhuset, Norra & södra flygeln finns våra hotellrum alla med bekvämt gångavstånd till herrgården & Färna Spa. Känn historiens vingslag i vårt gym, inhyst i de gamla källarvalven från 1600-talet där smedjan en gång låg.


Familjen von Hermansson när det begav sig.

Färna Herrgård är beläget 45 minuter till 2 timmars bilresa från:

Västerås 54 km
Eskilstuna 79 km
Örebro 90 km
Borlänge 100 km
Uppsala 130 km
Stockholm 160 km

Jobba på Färna

Vill du jobba i en härlig herrgårdsmiljö, uppleva kontrasten mellan herrgårdssalong och bergslagsnatur?

Det händer på Färna

Specialarrangemang och händelser under året hittar ni här!