Vit chokladkaka med citron

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • skalet av en citron
  • 1 msk citronsaft

Dela

På förfrågan ger vi er receptet på denna chokladkaka, ofta serverad som lunchdessert med lite grädde och bär. Mums!

Vit choklad- & citronkaka. Så gör du:

Smält smöret och den vita chokladen och blanda samman dessa tillsammans med citronsaft och zest av citronskalet.

Vispa försiktigt ihop socker, ägg samt vaniljsocker, vill inte ha det fluffigt utan bara så sockerkristallerna börjar lösa sig.
Rör i den smälta smör-choklad blandningen och blanda sist i mjölet.
Grädda i springform eller dylikt i 160 °C i ca 20-30 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.

Lycka till!

Frågor om receptet?
Kontakta kökschef och chefssommelier Inga-Lena Eriksson

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • skalet av en citron
  • 1 msk citronsaft

Dela