2 dl riven ost, kummin eller Gruvost från Wernergårdensmejeri
2 dl linfrö
Ca 7 dl vetemjöl
Olivolja till pensling
Dela
En riktig goding att servera efter middagen eller som ett litet tilltugg till drinken. Ostarna kommer från Birgitt & Bengt, Wernergårdens Mejeri.
Så här gör du Kumminkex
Rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt olja, ost och linfrö.
Rör ner vetemjöl tills degen är ganska lös men inte klibbig. Kavla ut mellan bakplåtspapper.
Sporra ut kakor. Pensla med olja.
Grädda ca 20 minuter i 175° kolla kexen så dom inte blir för mörka, det är lätt att bränna dom då dom innehåller ost.
Lingonmarmelad med portvin
Ingredienser 1 kg frysta lingon 1 dl vatten 2 lagerblad Ca 5cm kanelstång, gärna Sri Lanka 2-3 st stjärnanis ½ vaniljstång, urskrapad 500 g syltsocker 0,5 dl portvin eller glögg
Så här gör du Häll ner lingon, vatten, vanilj samt den urskrapade vaniljstången och kryddor i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt portvin och syltsocker och låt koka ca 10 min. Häll upp på burkar.