Inga-Lena Eriksson

Dela

Färnas kökschef är en eldsjäl och matnörd som värnar om svenska och lokala råvaror – på riktigt.

Som vinnare av årets Västmanländska kock och utsedd till årets matentreprenör i Västmanland 2012 är Inga-Lena en sann förkämpe för våra nära bönders produkter och matlagningskonsten. Inga-Lena är även utbildad sommelier.

I vinnarmotiveringen till årets matentreprenör stod bland annat:
"Delar av hennes arbete sköts mer eller mindre som en trosuppfattning, helt ideellt med personliga uppoffringar och långa extra resor för att åstadkomma önskat resultat: En restaurang i en av länets mest kända Herrgårdshotell med lokal och regional mat på menyn, ett årstidsanpassat koncept där flexibilitet, skaparglädje och kvalitet är ett signum."

Något som beskriver Inga-Lena och hennes mattänk på pricken. 
Hon är även aktiv i föreningen Slow Food och är invald i Chaine de Rottiseur.

Maten på Färna
Middagarna är modern gastronomi på råvaror från våra nära bönder. 
Säsongen får styra vilka  råvaror som är bäst i just nu, allt annat är otänkbart! 

Till lunch serveras en förrätt där det gröna dominerar, herrgårdsbakat bröd på ekologiskt mjöl och en varmrätt lagad från grunden med klassiska svenska smaker och råvaror. 

– God mat och dryck är njutbart var och en för sig. För man ihop dessa två får man en oslagbar helhetsupplevelse, säger Inga-Lena. Vi försöker alltid tänka mat och dryck som en enhet när vi planerar våra menyer.

Dela