Naturliga råvaror är grunden i all vår matlagning. Till vår hjälp har vi våra
nära bönder, Bergslagens skogar och den egna köksträdgården.
Till lunch serveras en förrätt där det gröna dominerar, herrgårdsbakat bröd på ekologiskt mjöl och en varmrätt lagad från grunden med klassiska svenska smaker och råvaror. Avslutningsvis serveras en lagom stor och lagom söt dessert.
Våra tre- och fyrarätters middagar är modern gastronomi på råvaror från våra nära bönder. Säsongen styr vilka råvaror som är bäst just nu och varje årstid har sin charm och sina råvaror. I vår receptsamling hittar ni exempel på goda recept från hela året.
Färnas vinleverantörer Vi samarbetar med några av Sveriges bästa vinleverantörer som är experter på att fånga upp de bästa vinerna ute i världen! Flera av dem har dessutom vinklubbar där ni som privatperson kan få ta del av exklusiva lanseringar, kurser, provningar mm.
Johan Lidby vinhandel Vinklubben Vingruppen i Norden Club Vinunic Vinovativa
Färnas ölleverantörer Vi samarbetar med flera svenska ölleverantörer, bl.a. Västeråsbaserade Coppersmith och Ferna Forge Brewery som har sitt bryggeri här på Färna.
I glaset i maj
I maj är allt i glaset rosa! Här tipsar jag om några olika stilar på rosé som finns tillgängliga på systembolaget.
Grilloset ligger tungt i våra trädgårdar just nu.
Vad vore den svenska sommaren utan våra grillar!
Alla älskar grillat och det är inte svårt att få ihop en buffé med smaskiga tillbehör.
Sommarviner för mig ska vara lätta och krispiga på den vita sidan och röda så är det två kategorier, antingen dom lättare och sen dom som jag hade med förra gången, våra grillviner.
Augusti månad glömdes bort, eller jag vet inte riktigt vart den tog vägen?
Det är ju lite kvar av augusti så i denna månads "I glaset" får bli en combo av augusti/september.