Utflyktsmål – 10 tips

Dela

Färna Herrgård är beläget i vackra Bergslagen i Västmanland, omgiven av många historiska och vackra platser inom överkomligt räckhåll.

Karmansbo bruksmiljö
Karmansbo är en unik välbevarad bruksmiljö med smedja, herrgård och arbetarbostad. Karmansbo smedja och arbetarbostaden visas under sommaren och enligt överenskommelse.
Avstånd från Färna: 13 km

Galleri Astley 
Konstgalleri och skulpturpark. 
Avstånd från Färna: 20 km

Ebba Brahes Lusthus
Ebba Brahes sommarhus från 1636, kanske den äldsta i Sverige.
Avstånd från Färna: 10 km

Engelsbergs bruk
Av UNESCO utnämnt till världsarv 1993, välbevarat industriminne.
Avstånd från Färna: 40 km

Oljeön
Ö utanför Ängelsberg med världens äldsta bevarade oljeraffinaderi anlagt 1875.
Avstånd från Färna: 40 km

Sala Silvergruva
Ett spännande äventyr över och under marken för hela familjen. Guidade turer, Gruvmuseum, höghöjdsbana, café, värdshus mm.
Avstånd från Färna: 57 km

Köpings Bilmuseum
I en representativ miljö visar vi det allra främsta i fordonsväg. Bil- och Teknikhistoriska Samlingarna visar amerikanska, europeiska bilar, racerbåtar, motorcyklar och mopeder från 1950 -60 tal.

Miniature Kingdom-upplev Sverige i miniatyr
En modelljärnväg i skala 1/87 med inspiration från olika delar av Sverige. Den delen som står färdigt 2017 är Norrland, det är en del av anläggningen som är 50 m2 stor och innehåller Åreskutan, Lapporten, Malmbanan och Dalhalla för att nämna några kända namn. De har även en liten del av europaväg 4 med Högakustenbron som ett stort landmärke i den högra delen. Miniature Kingdom har som målsättning att hela Sverige ska finnas med om några år.

Lindesberg
Vacker stad vid sjön Lindesjön.
Avstånd från Färna: 58 km

Stadsliv
Inom en timmes bilresa når du Örebro. Inom 40 min Västerås och till Stockholm tar det 1 timme och 45 min. Det enklaste sättet att nå huvudstaden är att ta tåget från Köping, 30 minuters bilfärd från Färna.

Dela